Lägger ut receptet ifall det är någon som vill prova!
Tips: Om man gillar russin, så kan man även lägga i det!
Matiga valnötsmuffins
Ca 12 st stora
Ingredienser:
1 påse Dr. Oetker Jäsblandning
Ca 7 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1,5 tsk salt
100 g valnötskärnor
1 msk sirap
½ dl olja
1 burk kesella
3 ½ dl mjölk
Gör så här:
Blanda samman jäsblandningen, havregryn, salt och det mesta av mjölet. Hacka valnötterna grovt och tillsätt dem. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn och smidig deg. Tillsätt resten av mjölet vid behov. Använd stora (amerikanska) muffinsformar. Dela degen i 12 delar och lägg i bitarna i formarna. Låt jäsa 15 min.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna ett spår efter dig här! :)