torsdag 20 januari 2011

Matiga Valnötsmuffins...

...det har jag bakat idag! Första gången jag testade det här receptet, men de blev väldigt goda :)
Lägger ut receptet ifall det är någon som vill prova!
Tips: Om man gillar russin, så kan man även lägga i det!

Matiga valnötsmuffins

Ca 12 st stora

Ingredienser:
1 påse Dr. Oetker Jäsblandning
Ca 7 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1,5 tsk salt
100 g valnötskärnor
1 msk sirap
½ dl olja
1 burk kesella
3 ½ dl mjölk

Gör så här:
Blanda samman jäsblandningen, havregryn, salt och det mesta av mjölet. Hacka valnötterna grovt och tillsätt dem. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en jämn och smidig deg. Tillsätt resten av mjölet vid behov. Använd stora (amerikanska) muffinsformar. Dela degen i 12 delar och lägg i bitarna i formarna. Låt jäsa 15 min.

Grädda muffinsen mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig här! :)