tisdag 29 juli 2014

En vecka sedan...

...och några dagar har gått. Saknaden efter pappa är stor. Jag träffade han sista gången den 11 juli. Det känns som en evighet och jag skulle så gärna vilja ge honom en kram. Bara en enkel kram...det sista jag sa till pappa innan jag gick den gången var "hejdå, vi ses en annan dag". Det där med en annan dag blev aldrig av. Tanken finns i huvudet, men det är precis så som jag sagt hela tiden kring hans sjukdom, det hjälper inte att gräma sig i det för det finns ändå ingenting vi kan göra åt saken.

Veckan som gått har varit som en ren berg- och dalbana, det har varit massvis med känslor. Sorgsna och positiva.

I måndags träffade vi begravningsentreprenören, ett möte som kändes otroligt jobbigt men som gick bra.
I tisdags tömde vi pappas lägenhet. Att komma in till hans rum, se hans saker och hans tomma säng kändes lite otäckt. Vi började röja direkt och så fort det blev oordning där inne så kändes det genast bättre. Därefter har det ringts samtal hit och dit. Mycket praktiska saker som ska fixas, som inte gör sig självt. Bara det innan allt verkligen är uppklarat är en process på flera månader.
I onsdags fyllde jag 23 år, en dag som jag inte valde att fira för det kändes inte bra. Istället åkte vi i familjen till Hälleviksbadet och bara tog det lugnt. Vi har även ordnat med gravplats.
Vi har målat och och flyttat in i vår nya lägenhet torsdag till lördag.

I lördags hölls det en tyst minut för pappa i Krokås där Visans vänner hade musikfestival. Återigen blev man påmind om hans bortgång och tårarna kom. Men det var mycket fint. Sedan pappa lämnade oss så har det flaggats på halv stång ute på Hanö, tyst minut och minnesstund har hållts i veckan även där. Det har även spelats en hyllningslåt till pappa.

 Det har varit tacksägelse i kyrkan, ytterligare en smärtsam punkt att bearbeta. Höra sin egen pappas namn läsas upp i kyrkan, tillsammans med andra som blev 90 år kändes också hemskt. Han fick lämna alldeles förtidigt. Idag har det också stått en liten artikel om pappa, mycket fint skrivet.

Vi har beställt blommor till begravningen, pratat med hans vänner som ska spela i kyrkan, bestämt vilka låtar vi vill ha.

Vi har varit på grillfest och allsång. Det har hänt väldigt mycket, både bra och jobbiga stunder. Imorgon ska vi möta prästen och därefter åker vi ut till huset på Hanö.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna ett spår efter dig här! :)