måndag 9 januari 2012

Granola!

Glad tjej! Var hos tandläkaren imorse och jag hade inga hål (som vanligt!). Peppar, peppar... Fick ganska mycket gjort idag. Så bra! Gick en-timmes-rundan, läste de förbannade avhandlingarna, gjorde musli och tvättade. Sålde även lite litteratur och fick in lite kosing. Ikväll förtjänas soffhäng med program som Mästerkocken och Det okända. Sen är det väl bäst att krypa i säng. Tråkig skoldag väntar imorgon. 8-17!

Granola - 4 port
1 ½ dl havregryn
½ dl kokosflingor
2 msk solrosfrön
hackade valnötter
hackade mandlar
25 g smör
½ dl sirap

Blanda alla torra ingredienser till granolan i en bunke.
Smält smöret och rör i sirapen och ringla över gryn och nötter i bunken. Bred ut på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in längst ned i ugnen, 150 grader, ca 30 minuter. Låt svalna.

Servera med naturell yoghurt och färsk frukt! Supergott!

Tips!
Det ska egentligen vara 10 st valnötter respektive mandlar. Men där tar vi lite på måfå som vi känner för. Och du! Gör dubbel sats medan du ändå är igång, så varar det längre.




2 kommentarer:

  1. Tack för bra recept! Jag provade det igår kväll och det var riktigt gott. Gjorde en omgång med flytande honung också istället för sirapen. Det blev med bra. :)

    SvaraRadera
  2. Varsågod! Okej, tack för tipset :)

    SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig här! :)