fredag 11 januari 2013

NEJ

Ingenting är lätt just nu. Ingenting blir som vi vill eller önskar. Det finns inga lösningar säger kommunen, trots att de är skyldiga att hjälpa oss. Men nej, de kan inte. De har inget för vår situatuion att erbjuda. I Sölvesborg kan man lämna en familj i sticket. Man kan även lämna en dement man helt åt sitt öde. Allt för att de inte har något att erbjuda. Det finns inga lösningar att titta på. Så vad gör man? Vi måste klara situationen själv, åtminstone 1-2 månader. För det är så lång tid det tar att få ett besked. Det är inte rätt!

Som anhörig har du det svårt som det är med en famijemedlem som är sjuk. Inte nog med det så ska du under hela förloppet fylla i papper på papper, du ska ta hela tiden föra dialoger med olika handläggare och chefer. Du ska gå på möten. Du ska även sköta hela hushållet med allt vad det innebär. Du ska jobba, sköta ekonomi. Vara förälder till dina barn. Spendera tid med den sjuke och ta hand om denne. Samt ha tid över för dig själv. Det är inte lätt!

Som anhörig har du nog av som det är. Ändå ska du vara stark nog att stå upp för den sjuke, för dig och för din familj. Du ska vara stark och trycka på kommuner och handläggare bara för att hävda din och familjens rätt. Det är sorligt att man då inte kan få den stöd och hjälp man behöver för tillfället! Att man ska behöva ödlsa energi och tid på möten som inte leder någon vart. Där det enda svar du får är: Vi har inget mer arr erbjuda! Vi måste se över den här situationen. Vi måste börja jobba på lösningar för en sådan här situation.

Tack, tack för att ni stödjer oss! Tack för att  ni ska titta på lösningar! Att ni tittar på lösningar löser inga problem för oss nu. Nu när hjälpen behövs så finns den inte! Jag är så besviken.


"Välkommen till Sölvesborg. Här finns Ljungaviken. Vi vill att ni flyttar hit, vi vill att ni ökar vår befolknig. Men blir ni sjuka eller dementa så finns det ingen hjälp att få"

1 kommentar:

  1. Det är förjävligt! Kommuner går inte att ha o göra med alls..

    SvaraRadera

Lämna gärna ett spår efter dig här! :)